Square 2022 | Verslag van Noraya

Met Hemelvaartsweekend ben ik voor het eerst op Square geweest, samen met Yinthe, Sarahja, Joshua, Jael en Stefan en het was een geweldige ervaring!

Het Squarekamp is 3 dagen en dus 2 nachten lang. Op de heenreis bleef ik maar herhalen: ‘Het kan niet anders dan dat het leuk wordt’. Het begon al toen we daar aankwamen, er was een gezellige sfeer en we konden gelijk onze tenten opzetten. Daarna hebben we ons ingeschreven en werden we naar ons groepje gestuurd, ik zat in het groepje Discover-18. We gingen kennis maken met ons groepje, lunchen en daarna hadden we een schuimparty, het was echt heel leuk!

Na de schuimparty werd het hele kamp in 2 groepen verdeeld, iedereen moest wel gewoon in hun eigen groepje werken. De ene groep ging eerst kartonnen bootjes maken en de andere groep ging eerst naar de stormbaan. Wij gingen eerst kartonnen bootjes maken en daarna er ook mee varen, tenminste, 1 iemand uit ons groepje ging er mee varen, Ik vond het te koud. Toen was de warme maaltijd, boerenkool en stamppot.

Na het avondeten was de preek van David. Die ging over dat je altijd kunt schuilen achter Jezus, net zoals bij een toren. Toen was the box, dat is een soort discotheek met een live-dj en er was een patatkraam met lekkere patat. Om 00.30 uur moest iedereen stil zijn.

De volgende dag werden we om 6.15 gewekt door een megafoon. Om 8.30 uur was het ontbijt en na het ontbijt was de 2e preek van Karim Landoulsi, die ging over Hineni: Hier ben ik. Na de preek gingen we die met ons groepje bespreken, in team. Toen was de lunch en na de lunch waren de workshops voor de meiden.

Jael en ik hadden gekozen voor de workshop fotografie. De opdracht was dat we een bijbelverhaal moesten nabootsen door 3 foto’s en een persoon die we niet kenden te gebruiken, maar het mocht ook meer foto’s zijn. Jael, ik en Carice, een vriendin die we daar hebben ontmoet, vormden samen een groepje. We kozen voor het bijbelverhaal ‘De Barmhartige Samaritaan’ nadat we een aantal foto’s van paarden hebben gemaakt die daar vlakbij stonden. Jael was het slachtoffer, de persoon die we niet kenden was degene die Jael ‘in elkaar sloeg’, ik was degene die met een boog om Jael heen liep en Carice was de Barmhartige Samaritaan, Zij hielp Jael naar de EHBO, dat was onze laatste foto, bij de EHBO, die was het beste gelukt. We kregen zelfs complimenten van degene die de cursus gaf.

Na de cursussen hadden we een half uur pauze en werden de rollen omgedraaid, de meiden kregen Girls Only en de jongens kregen hun cursussen (Boys en Girls Only gaat over identiteit en seksualiteit). Na de cursussen en Girls en Boys Only gingen Jael, Carice, ik en onze begeleidster Bea-Myrthe nog even napraten en bidden over Girls Only en andere verschillende dingen.

Daarna was de warme maaltijd, Chinees, en de 3e preek van Martin Dol. Die ging over dat iedereen wel een Jericho heeft, een last. Op een gegeven moment moesten we allemaal onze hand(en) op onze Jericho leggen, er werd gebeden en gezegend en toen telde Martin af en moesten we op ons allerhardst juichen en sommige Jericho’s waren zomaar verdwenen. Dit was mijn favoriete preek. Daarna was The Box en moesten we om 1.00 uur stil zijn. Het was iets uitgelopen en ik sliep pas om 2.00 uur.

De volgende dag werden Jael en ik een kwartier voor het ontbijt wakker. Na het ontbijt gingen we weer in team. Daarna was de 4e en de laatste preek van Evert van Wieren, hij noemde vooral veel Bijbelverzen op. Na de preek was de lunch en tijdens de lunch werd een feestje opgebouwd met dansmuziek. Na de lunch was er een moment waarop je je spullen kon inpakken. Na het inpakken en opruimen was de ‘Final Meeting’, daarbij moesten we met de hele groep bij elkaar komen voor de laatste keer en er werden een paar challenges gedaan en een groepsfoto gemaakt en de favoriete liederen werden nog eens gezongen, want bij elke preek werden ook liederen gezongen en er werden verschillende getuigenissen verteld. Na de Final Meeting gingen we nog afsluiten met ons groepje, daarbij werd er voor ons gebeden, we kregen een aandenken cadeautje en er werd een groepsfoto en groepsapp gemaakt.

Nu staan ook 2 van de 3 square-journalen online, ik vind ze heel leuk en grappig en op spotify staat de Square 2022 playlist online. Lang verhaal kort: HET WAS GEWELDIG!!!!!!!

Groetjes van Noraya!!