Kinderkerk

Tijdens de zondagschool/kinderkerk krijgen de kinderen op hun eigen niveau onderwijs uit de Bijbel.
We doen dit verdeeld in 2 leeftijdsgroepen. De onderbouw voor kinderen van groep 1-4 en de bovenbouw voor kinderen uit groep 5-8.
We maken hierbij gebruik van de methode “Vertel Het Maar” klik hier voor meer informatie.

Nadat de kinderen het begin van de dienst hebben meegemaakt gaan ze naar hun eigen ruimte in ons kerkgebouw. Daar worden meestal liedjes gezongen, gebeden, een Bijbelverhaal verteld en een verwerking gemaakt. Ook halen we elke zondag geld op voor ons sponsorproject.

De eerste zondag van de maand hebben we een andere invulling. We gaan dan met de beide groepen naar de gymzaal van een school in de buurt waar we de ruimte hebben om, na het zingen en het Bijbelverhaal, in spelvorm het verhaal te beleven of gewoon even te spelen met elkaar. En als het lekker weer is doen we dit buiten op het schoolplein.

In December is er het kinderkerstfeest. Voor en door de kinderen wordt, elke keer weer op een andere manier, de geboorte van Jezus gevierd met familie en vrienden die dit feest mee willen vieren.

Als afsluiting van het zondagschoolseizoen hebben we de spelletjesdag. Hier herhalen we d.m.v. spelletjes de onderwerpen die het afgelopen jaar zijn behandeld. Dit doen we meestal lekker buiten op het schoolplein.

Tijdens de zomerweken is er geen zondagschool maar worden er gezinsdiensten gehouden.

Tijdelijk is er elke derde zondag van de maand geen kinderkerk voor de kinderen uit groep 5-8.